İşte ferahlatıcı ve doğal bir mango dondurması tarifi:
Malzemeler:
- 2 adet olgun mango
- 1 su bardağı yoğurt (süzme yoğurt tercih edebilirsiniz)
- 2-3 yemek kaşığı bal veya agave şurubu (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Mangoların kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Mango etini doğrayın.
- Doğranmış mangoları blender veya mutfak robotuna alın ve püre haline getirin.
- Mango püresine yoğurdu, balı ve limon suyunu ekleyip tekrar karıştırın.
- Karışımı bir saklama kabına dökün, üzerini düzeltin ve kapağını kapatın.
- Dondurucuda en az 4-5 saat bekletin. Saat başı karıştırırsanız daha kremsi bir doku elde edersiniz.
- Servis etmeden önce birkaç dakika oda sıcaklığında bekletin ve dondurma kaşığıyla şekillendirip kaselere alın.
Servis önerisi: Üzerine taze nane yaprakları, Hindistan cevizi rendesi veya fıstık serpebilirsiniz.
Afiyet bal, şeker olsun.
Etiketler: #MangoDondurması #EvYapımıDondurma #SağlıklıTatlı #PratikTarif #Mango #YazLezzetleri #ŞekersizTatlı #YoğurtluDondurma #VeganAlternatif #DoğalLezzet
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.