Kabak Çekirdeği Yemek Şart

 Kabak Çekirdeği: Protein, Karbonhidrat, doymamış yağ asitleri, vitamin, mineral ve bitki türevlerini içerir.

Antioksidan bakımından zengindir.

Diyabet riskini azaltabilir.

Kötü kolesterol seviyesini düşürebilir.

Uykunuzu iyileştirir.

Diyet atıştırmalığı için uygundur.

Bağırsak parazitlerin vücuttan atılmasını sağlar.

Mesane sağlığına faydalıdır.

Kemik oluşumu için önemli bir besin kaynağıdır.

İyi bir çinko kaynağıdır.

Gözün retina sağlığını korur.

Saçlarınızı güçlendirir.

Sperm kalitesini artırır.

Doğurganlığı artırır.

Bağışıklığı güçlendirir.

Prostat sağlığını destekler.

Cilt sağlığını korur.

Kabızlık problemlerini hafifletir.

Kalp sağlığını korur.

Besin içeriği zengindir.

Daha ne yapmasını istersiniz? Her gün bir kase Kabak Çekirdeği yiyerek kendinizi iyi hissedeceksiniz. İçi kadar kabukları da çok faydalı olduğu için arada kabuğu ile birlikte yemenizi tavsiye ediyoruz. Ardından içilecek bir bardak su ile bağırsak kurtlarını dökmenize yardımcı olacağı da söyleniyor.



Bir porsiyon (25 gr) kabak çekirdeği şunları içerir: 

Karbonhidrat: 0.25 gr 

Protein: 7 gr 

Yağ: 13 gr 

Omega 6: 6 mg 

Lif: 1.7 gr

Kavrulmuş Kabak Çekirdeği yerine çiğ olarak tüketilmesi elbette işlem görmediği için daha sağlıklı oluyor.

Bilmeniz gereken en önemli husus ise her öğrendiğiniz bilgi size yaramayabilir, alerjik bir durumunuz olabilir bu ve bunun gibi sebeplerden ötürü doktorunuza danışmadan hareket etmemelisiniz. İyi bir okuyucu ve araştırmacı olmak kadar iyi bir gözlemci de olmanız gerekiyor. Birine fayda sağlayan size de fayda sağlar diye bir durum yok. İnsanlar özeldir, farklıdır, birden fazla hastalığa sahipseniz daha da çok dikkatli olmalısınız. Tükettiğiniz her ne ise bedeninizin vereceği cevabı dinleyin.

Yorumlar