Türklerin vazgeçilmez İçeceklerinden biri de Türk Kahvesidir. Yanında bir bardak su ve tatlı ile ikram edilir.
Su söndürüldüğü için Kahve vücudu susuz kalır, kahvenin ardından içilen bir bardak su dengesini sağlar. Kahveyi sadece içenler için tatlandırmak amacıyla çikolata, lokum, dağ çileği gibi tatlılar grubu eder. Hele bir de mangalda pişirilmişse o kahvenin tadı doyum olmaz.Malzemeler:Türk kahvesi fincanı; 1 fincan su 1-2 çay kaşığı kahve
Türk kahvesi (Damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
İsteğe bağlı olarak şeker hazırlığı: İlk olarak cezveyi ocağa koyun ve içine su koyun.
Su kaynadıktan sonra, kahve fincanınıza bir fincan dolusu ekleyin ve istediğiniz miktarda toz Türk kahvesini ekleyin.
Şekerli yapmak istiyorsanız şekeri ekleyin.
Karışımı fincanda güzelce karıştırın ve kaynayan suyun olduğu cezvenin içine koyun ve ocağın ateşini kısın.
Kahvenin köpürmesini bekleyin.
Köpürdükten sonra fincanlara köpüğü paylaştırarak biraz daha pişmesine yani demlenmesine izin verin. Kahveye göbek attırın ve artık ocaktan alabilirsiniz.
Yaklaşık 1-2 dakika sonra servis yapın.
Türk kahvesini en sevdiklerinizle sohbet, muhabbet ile için ki hakkını vermiş olun. Afiyet bal, şeker olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.