Sucuk Ve Sos

 


Sucuk olmadan olmaz diyenler burada mı? Sağlıklı beslenme kurallarından hiçbir kritere sahip olmasa da lezzetinden vazgeçemeyenler için sucuk yememek asla düşünülemez. Kuru fasulye yemeğinin içinde bile görebilirsiniz. Millet olarak tüketmeye karar vermişsek gerisi teferruattır diyecek kadar fanatik sucuk severiz. Özellikle bekar yaşayıp yemek yapma konusunda pek yeteneği ve sabrı olmayanlar için en kolay pişirimle en güzel tadı veren de sucuktur.


Sucuk
Tereyağı
Salça ya da Domates
Taze Sivri Biber
Kuru Soğan
Baharatlar; Kaya Tuzu, Zencefil


Tereyağını tavaya koyup ısıtıyoruz. Yağ sıçramasın diye biraz kaya tuzu ekliyoruz.
Soğanları tavaya alıp pembeleşmesini sağlıyoruz. Sivri biberi de ekliyoruz.
Salça ya da domatesi ekleyerek iyice harmanlıyoruz.
Dilerseniz azıcık su ekleyebilirsiniz ya da domatesin suyu bana yeter diyerek sadece kavurabilirsiniz.
Dilimlediğimiz sucukları da ekleyerek pişmesini sağlıyor ve ateşi kapatıyoruz. 
5 dakika dinlendiriyor ve servis yapıyoruz.

Tam tersini yapabileceğinizi de bilmelisiniz yani önce sucukları yağda biraz kavurup diğer malzemeleri sonradan ekleyebilirsiniz. Fazladan baharat katmıyoruz çünkü sucuğun içinde yeterinde baharat oluyor.

Afiyet bal, şeker olsun.

Yorumlar