Her gün Mantı yesem bıkmam diyecek kadar mantıyı seviyorum.
Yıllardır hazır mantı alıp pişiriyorum çünkü oklava ile hiç
geçinemiyorum, birkaç deneme yapmıştım ama hamur oldu, oklavaya yapıştırıp
delikler açılınca harcı koyabileceğim bir düzlük bulamadım. O günden sonra hazır
mantı alıp pişiriyorum, mantı yaparak geçinen emekçi kadınlar da kazanmalı
değil mi?
İşte size enfes bir mantı tarifi:
Hamur için:
2 su bardağı
un
Yarım su bardağı su
Bir tutam tuz
Oklava
İç harcı için:
300 gram kıyma
1 büyük soğan
Bir diş sarımsak
Tuz, karabiber
Üzeri için:
Yoğurt
Sarımsaklı yoğurt sosu
Tereyağı
Hazırlık:
İç harcı için soğanı ince ince saklamak ve sarımsağı ezin. Bir tavada depolamada soğanı pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra karışımı ekleyin ve suyunu çekip kavrulana kadar devam edin. Sarımsağı da ekleyin. Baharatlarını ve maydanozu tamamlayın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Servis
yapmadan önce mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt sosu ve tereyağında kızdırılmış pul biber dökün.
Yemek videolarımızı izlemek isterseniz tıklayınız.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.