Kahvaltı Tabağı

 


Günün en önemli öğünü olan kahvaltıyı zengin gibi, öğle yemeğini memur gibi, akşam yemeğini ise fakir gibi yapın derler. Bir bildikleri var ki kahvaltıyı abartma hakkına sahibiz. Kahvaltıda tüketebileceğiniz birçok seçenek var, soslar ise masamızın süsü oluyor. Sabah sabah yağlı şeyler tüketmek istemeyenler için pişirilmiş domates, biber, sarımsak gibisi yok.

Ne yerseniz o'sunuz diyen doktorları dinleyerek organik beslenmenin önemini kavramalıyız. En önemli konulardan biri de her sebzeyi kendi mevsiminde tüketmek vücudumuz için en sağlıklı olanı...

Kahvaltı tabağınızda peynir, zeytin mutlaka olmalı, sucuk olmadan kahvaltı yaptığını anlamayanlar ise sucuk hikayesini haftada 2 kez yemek ile sınırlandırırsa kendi sağlığı için büyük bir adım atmış olur.

Salatalık, domates, biber ise kahvaltının vazgeçilmez notalarıdır. Turp olmadan kahvaltı yapmamaya özen gösteriyorum çünkü turp gibi sağlıklı olmayı çok seviyoruz, sizlere de tavsiye ederim. Üzerine bol zeytinyağı, sirke, limon, zencefil, kimyon, sumak dökmeyi de ihmal edemem.

Yorumlar