İşte yulaflı muzlu kek tarifi:
Malzemeler
- 2 adet olgun muz
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı bal veya akçaağaç şurubu
- Yarım su bardağı zeytinyağı veya eritilmiş hindistan cevizi yağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)
- Bir tutam tuz
- İsteğe bağlı olarak ceviz veya fındık
Yapılışı
- Fırını 180 dereceye ısıtın.
- Muzları çatalla iyice ezin.
- Yulaf ezmesi, süt, yumurta, bal veya akçaağaç şurubu, zeytinyağı veya hindistan cevizi yağını ekleyip karıştırın.
- Kabartma tozu, tarçın, muskat rendesi ve tuzu ekleyip karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak ceviz veya fındık ekleyin.
- Karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
- Yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
- Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İpuçları
- Muzların olgun olması, kekin daha tatlı ve nemli olmasını sağlar.
- Yulaf ezmesini rondodan geçirerek daha ince bir doku elde edebilirsiniz.
- Kekin içine farklı meyveler veya kuru meyveler ekleyebilirsiniz.
- Keki fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirerek daha kolay dilimleyebilirsiniz.
- Keki buzdolabında saklayarak tazeliğini koruyabilirsiniz.
Afiyet bal, şeker olsun.
Yulaflı muzlu kek tarifiniz için kullanabileceğiniz etiketler şunlardır:
- #YulaflıMuzluKek
- #SağlıklıKek
- #MuzluKek
- #YulaflıTarifler
- #KolayKek
- #PratikKek
- #TatlıTarifleri
- #YemekBlogu
- #Tarifler
- #Gıda
- #Kek
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.