İşte ev yapımı limonlu dondurma tarifi:
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı krema
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı limon suyu (yaklaşık 4-5 limon)
- 1 adet limon kabuğu rendesi
Yapılışı
- Süt, krema ve şekeri bir tencereye alın ve kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın.
- Karışımı ocaktan alın ve limon suyu ile limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
- Soğuduktan sonra dondurma makinesine dökün ve makinenin talimatlarına göre dondurun.
- Dondurma makineniz yoksa, karışımı derin bir kaba dökün ve dondurucuda her yarım saatte bir karıştırarak dondurun.
- Dondurma kıvamına geldikten sonra servis yapın.
İpuçları
- Limonların taze ve sulu olmasına dikkat edin.
- Limon kabuğu rendesini eklerken beyaz kısımlarını rendelememeye özen gösterin, aksi takdirde dondurmanız acı olabilir.
- Dondurma makineniz yoksa, karışımı dondurucuda bekletirken her yarım saatte bir karıştırmak, dondurmanın daha kremsi olmasını sağlar.
- Dondurmanızı servis yapmadan önce oda sıcaklığında 5-10 dakika bekletirseniz, daha kolay servis yapabilirsiniz.
- Dondurmanızı taze nane yaprakları veya limon dilimleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet bal, şeker olsun.
Ev yapımı limonlu dondurma tarifiniz için kullanabileceğiniz etiketler şunlardır:
- #LimonluDondurma
- #EvYapımıDondurma
- #DondurmaTarifleri
- #YazTatlıları
- #TatlıTarifleri
- #KolayDondurma
- #PratikDondurma
- #YemekBlogu
- #Tarifler
- #Gıda
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.