Ekler Tarifi
Ekler, Fransız mutfağından dünyaya yayılan, içi krema dolu, üzeri çikolata soslu nefis bir tatlıdır. Pastanelerde sıkça gördüğümüz ekler pastayı evde de yapmak mümkün. İşte adım adım ekler tarifi:
Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4 adet yumurta
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 1/4 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 25 gram tereyağı
Çikolata sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1/4 su bardağı kakao
- 50 gram tereyağı
Yapılışı
-
Hamuru hazırlayın:
- Tencereye su, tereyağı, tuz ve şekeri alın. Kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca unu ekleyin ve sürekli karıştırarak hamur toparlanana kadar pişirin.
- Ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.
- Ilındıktan sonra yumurtaları teker teker ekleyerek mikserle çırpın.
- Hamuru bir sıkma torbasına doldurun.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralıklı olarak uzunlamasına sıkın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
-
Kremayı hazırlayın:
- Tencereye süt, şeker, un ve yumurta sarısını alın. Karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağını ekleyin. Karıştırın ve ocaktan alın.
- Soğumaya bırakın.
-
Çikolata sosunu hazırlayın:
- Tencereye süt, şeker ve kakaoyu alın. Karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyin. Karıştırın ve ocaktan alın.
- Soğumaya bırakın.
-
Ekleri birleştirin:
- Pişen ekler hamurlarını enine kesin.
- İçlerine hazırladığınız kremadan sıkın.
- Üzerlerine çikolata sosu gezdirin.
-
Servis yapın: Ekleri dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.
İpuçları
- Ekler hamurunu hazırlarken unu birden değil, azar azar ekleyerek karıştırın.
- Yumurtaları hamura teker teker ekleyin ve iyice çırpın.
- Ekleri sıkarken aralıklı bırakmaya özen gösterin, çünkü pişerken kabaracaklardır.
- Kremayı hazırlarken topaklanma olmaması için sürekli karıştırın.
- Çikolata sosunu hazırlarken kakao yerine bitter çikolata da kullanabilirsiniz.
- Ekleri bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.
Umarım bu tarifle lezzetli eklerler hazırlayabilirsiniz.
Ekler tarifine ilişkin etiketler:
- #ekler
- #eklerpasta
- #tatlı
- #tarif
- #pasta
- #evyapımı
- #fransızmutfağı
- #kremalı
- #çikolatalı
- #lezzetli
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.