İşte lezzetli ve pratik bir türlü tarifi:
Malzemeler:
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (doğranmış)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı salça
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik (damak zevkinize göre)
- 1 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda 10-15 dakika bekletin, sonra süzüp yıkayın.
- Diğer sebzeleri de küp küp doğrayın.
- Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Sarımsağı da ekleyip kokusu çıkana kadar çevirin.
- Salçayı ekleyin ve biraz kavurduktan sonra rendelenmiş domatesleri de ekleyip 3-4 dakika pişirin.
- Havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika kavurun. Ardından patlıcan, kabak, biberleri de ekleyip karıştırın.
- Baharatları ve haşlanmış nohudu ekleyin. Sıcak suyu ilave edin, tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin.
- Yemeğiniz pişince 5-10 dakika dinlendirip servis yapın.
Afiyet bal, şeker olsun. Yanına bir kase yoğurt ya da bulgur pilavı çok yakışır.
İstersen tarife farklı sebzeler veya et de ekleyebilirsiniz.
Turp salatası vazgeçilmezimdir.
Etiketler: #Türlü #SebzeYemeği #EvYemeği #PratikTarif #SağlıklıBeslenme #Vegan #Vejetaryen #TürkMutfağı #AkşamYemeği #NefisLezzetler
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.