Türlü Tarifi

İşte lezzetli ve pratik bir türlü tarifi:

Malzemeler:

  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (doğranmış)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik (damak zevkinize göre)
  • 1 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

  1. Patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda 10-15 dakika bekletin, sonra süzüp yıkayın.
  2. Diğer sebzeleri de küp küp doğrayın.
  3. Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Sarımsağı da ekleyip kokusu çıkana kadar çevirin.
  4. Salçayı ekleyin ve biraz kavurduktan sonra rendelenmiş domatesleri de ekleyip 3-4 dakika pişirin.
  5. Havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika kavurun. Ardından patlıcan, kabak, biberleri de ekleyip karıştırın.
  6. Baharatları ve haşlanmış nohudu ekleyin. Sıcak suyu ilave edin, tencerenin kapağını kapatın.
  7. Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin.
  8. Yemeğiniz pişince 5-10 dakika dinlendirip servis yapın.

Afiyet bal, şeker olsun. Yanına bir kase yoğurt ya da bulgur pilavı çok yakışır. 

İstersen tarife farklı sebzeler veya et de ekleyebilirsiniz.


Turp salatası vazgeçilmezimdir.

 Etiketler: #Türlü #SebzeYemeği #EvYemeği #PratikTarif #SağlıklıBeslenme #Vegan #Vejetaryen #TürkMutfağı #AkşamYemeği #NefisLezzetler

Yorumlar