Fıstıklı Katmer Tarifi

 

 Hem lezzetli hem de yapması kolay bir Fıstıklı Katmer tarifi:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/4 su bardağı sıvı yağ (isteğe bağlı, tereyağı da kullanabilirsiniz)
  • 1/2 su bardağı tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı ince Antep fıstığı (dövülmüş)
  • 1/2 su bardağı toz şeker (fıstık için)

Yapılışı:

  1. Hamuru hazırlayın:

    • Unu geniş bir kaseye alın. Üzerine tuz ve şeker ekleyin. Karıştırın.
    • Yavaşça suyu ekleyin ve yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Eğer gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.
    • Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtüp yaklaşık 20-30 dakika dinlendirin.
  2. Katmerin iç harcını hazırlayın:

    • Dövülmüş Antep fıstığını ve toz şekeri karıştırın. Bu karışım katmerin iç harcını oluşturacak.
  3. Hamuru açma:

    • Dinlenen hamuru 4 eşit bezeye ayırın.
    • Her bir bezi, unlu bir yüzeyde çok ince olacak şekilde açın. Ne kadar ince açarsanız, o kadar çıtır bir katmer elde edersiniz. Bir yufka gibi açmanız gerekiyor.
  4. Katmerin içini hazırlama:

    • İlk açtığınız yufkanın üzerine eritilmiş tereyağını sürün.
    • Ardından, hazırladığınız fıstıklı şeker karışımından serpiştirin.
    • Diğer yufkayı üzerine koyarak aynı işlemi tekrar edin.
    • Son olarak, yufkaların her iki tarafını da tereyağı ile yağladıktan sonra, en üst kata da aynı şekilde fıstıklı karışımdan serpiştirin.
  5. Katmeri pişirme:

    • Yufkaların tümünü üst üste koyduktan sonra, kenarlarından hafifçe içeri doğru katlayın ve çok sıkı olmayan bir şekilde rulo yapın.
    • Ruloyu, yağladığınız tavada orta ateşte pişirin. Katmerin her iki tarafı da altın rengini alana kadar pişirin. Katmerin dışı çıtır, içi ise yumuşak olacak şekilde pişmesi gerekiyor.
    • Tüm katmerler piştikten sonra üzerine biraz daha tereyağı sürebilirsiniz.
  6. Servis:

    • Fıstıklı katmeri sıcak olarak, yanında dondurma veya kaymakla servis edebilirsiniz.

Afiyet bal, şeker olsun. Bu tatlı, özellikle kahveyle çok iyi gider ve misafirlerinizi etkileyecek harika bir lezzettir.


Yorumlar