İşte Dondurma Tarifleri için bazı popüler ve lezzetli seçenekler:
1. Muzlu Dondurma
- Malzemeler: 3 adet muz, 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi (isteğe bağlı), birkaç damla vanilya özü
- Yapılışı: Muzları dilimleyip dondurun. Dondurduktan sonra muzları bir mutfak robotunda pürüzsüz hale getirin. Vanilya özü ve fıstık ezmesini ekleyip karıştırın. Dondurma şeklinde yiyebilirsiniz.
2. Çikolatalı Avokado Dondurması
- Malzemeler: 2 adet olgun avokado, 3 yemek kaşığı kakao, 1/4 su bardağı bal, 1 çay bardağı süt (veya badem sütü)
- Yapılışı: Avokadoları soyup, diğer malzemelerle birlikte bir mutfak robotunda pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Karışımı bir kaba dökün ve dondurucuda en az 4 saat bekletin.
3. Yaban Mersinli Yoğurt Dondurması
- Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt, 1/2 su bardağı yaban mersini, 2 yemek kaşığı bal
- Yapılışı: Yaban mersinlerini püre haline getirin ve yoğurtla karıştırın. Ardından balı ekleyin. Karışımı dondurma kalıplarına dökün ve dondurucuda en az 4 saat bekletin.
4. Mango Dondurması
- Malzemeler: 2 adet mango, 1/4 su bardağı bal, 1/2 su bardağı süt
- Yapılışı: Mangoları soyup dilimleyin ve bir mutfak robotunda pürüzsüz hale getirin. Bal ve sütü ekleyip karıştırın. Karışımı dondurma kalıplarına dökün ve 4 saat dondurucuda bekletin.
5. Karadutlu Dondurma
- Malzemeler: 1 su bardağı karadut, 1/2 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı bal
- Yapılışı: Karadutları bir çatal ile ezin. Yoğurt ve balı ekleyip karıştırın. Karışımı dondurma kalıplarına dökün ve 4-6 saat dondurucuda bekletin.
6. Ev Yapımı Çilekli Dondurma
- Malzemeler: 2 su bardağı taze çilek, 1/2 su bardağı yoğurt, 1/4 su bardağı bal
- Yapılışı: Çilekleri püre haline getirin. Yoğurt ve bal ile karıştırın. Karışımı dondurma kalıplarına dökün ve dondurucuda en az 4 saat bekletin.
7. Fıstıklı Dondurma
- Malzemeler: 1/2 su bardağı Antep fıstığı, 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı bal
- Yapılışı: Antep fıstıklarını ezin ve süt ile balı ekleyin. Karışımı bir kaba dökün ve dondurucuda 4 saat kadar bekletin. Dondurma kıvamına geldikten sonra üzerine biraz daha fıstık serpin.
8. Hindistan Cevizli Dondurma
- Malzemeler: 1 su bardağı hindistan cevizi sütü, 2 yemek kaşığı bal, 1/4 su bardağı hindistan cevizi rendesi
- Yapılışı: Hindistan cevizi sütü ve balı bir araya getirip karıştırın. Hindistan cevizi rendesini ekleyin ve karışımı dondurma kalıplarına dökün. 4 saat kadar dondurun.
9. Ev Yapımı Limonlu Dondurma
- Malzemeler: 2 adet limon, 1 su bardağı yoğurt, 1/4 su bardağı bal
- Yapılışı: Limonların suyu ve kabuklarını rendeleyin. Yoğurt ve balı ekleyin, karıştırın. Karışımı dondurma kalıplarına dökün ve dondurucuda 4-6 saat bekletin.
10. Karpuzlu Dondurma
- Malzemeler: 2 su bardağı karpuz, 1/2 su bardağı yoğurt, 1 yemek kaşığı bal
- Yapılışı: Karpuzları püre haline getirin. Yoğurt ve balı ekleyin, karıştırın. Karışımı dondurma kalıplarına dökün ve 4-6 saat dondurucuda bekletin.
Popüler Etiketler:
- #DondurmaTarifleri
- #EvYapımıDondurma
- #SağlıklıDondurma
- #VeganDondurma
- #MeyveliDondurma
- #ŞekersizDondurma
- #DondurmaTarifi
- #FıstıklıDondurma
- #AvokadoluDondurma
- #MangoDondurma
- #YoğurtluDondurma
- #ÇikolatalıDondurma
Bu tarifler, evde sağlıklı ve lezzetli dondurmalar yapmak isteyenler için mükemmel seçeneklerdir. Afiyet bal, şeker olsun.
İşte Dondurma Tarifleri için kullanabileceğiniz etiketler:
dondurma tarifleri, ev yapımı dondurma, sağlıklı dondurma, vegan dondurma, şekersiz dondurma, meyveli dondurma, yoğurtlu dondurma, fıstıklı dondurma, çikolatalı dondurma, muzlu dondurma, mango dondurma, hindistan cevizi dondurma, limonlu dondurma, karpuzlu dondurma, çilekli dondurma, dondurma tarifi, ev dondurması, yaz tatlıları, dondurma kalıpları, pratik dondurma
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.