Tavada Balık

Balık yemeyi sevenler burada mı?
Mevsim balığını yemeye dikkat ederseniz sağlık açısından en faydalısı olduğunu bilmelisiniz. Tavada balık kızartmak için usta aşçı olmanıza gerek yok. Balığı güzelce yıkadıktan sonra tavaya yapışmaması için arkasını ve önünü Mısır Unu ile kaplayıp, kızdırdığınız yağa yavaşça bırakıyorsunuz. Tavadaki balığın rengi pembeleşince de yağını süzerek tavanın içinden çıkarıyorsunuz bütün mevzu bu kadar. 

Asıl olay bundan sonra başlıyor, balığın yanına çoban salata mı yoksa haşlanmış sebzeler mi koyacaksınız buna karar vermeniz gerekiyor. Salata olmazsa ben sonraya oturmam diyenler olabilir siz kulak asmayın, patates ve soğan kızartmasını görünce salatayı falan unuturlar. Brokoli haşlayarak sunum yaparsanız daha da sağlıklı bir beslenme ve tablo gibi bir görünüm elde edersiniz. 

Limon için ayrı bir paragraf gerekiyor çünkü balığa limon sıkmak lezzetini katlıyor, salata varsa ona da limon sıkmak farzdır. Kimileri yeşilliği söğüş olarak sunuyor elbette onlar için de limon vazgeçilmezdir.
Afiyet bal, şeker olsun.

Bu da nefis bir brokoli tarifi: Brokoliyi alın buzdolabına koyun, 10 gün sonra falan sararıp bozuluyor zaten. Öylece alıp çöpe atın. Brokoli yenir mi laaaaa... :) diye yazmış birisi siz bunlara aldırmayın.

 

Yorumlar