Değerli Hocamız Prof. Dr. Canan Karatay, "turp yiyerek turp gibi olun." Diyor. Turp inanılmaz lezzetli olduğundan benim de vazgeçilmezimdir. Siyah Turp, biraz daha acıya çalan tada sahip, Kırmızı Turp bazen şeker gibi tatlı oluyor. Japon Turp ise başka bir güzel lezzete sahip. Demet olarak satılan küçük turp ise muhteşem ötesi, yemeden önce öptüğüm doğrudur.
Turp salatası yapmak için önce turpları ince ince doğruyoruz. Bazen rendeliyorum, sizin tercihinize kalmış. Evde yeşillik adına ne varsa ekleyebilirsiniz, maydanoz, nane, dere otu, tere, roka gibi...
Salataya 3 diş sarımsak ekleyerek kan dolaşımıma destek oluyorum, iştahımı açıyor ama kokuyor derseniz sarımsak eklemeden de yapabilirsiniz.
Üzerine kalp sağlığım için sumak, hazmı kolaylaştırmak için kimyon, güzelliğim, cildim için zeytinyağı, sirke, limon suyu, kaya tuzu, nar ekşisi ekliyorum. Bazen üzerine birkaç tane zeytin koyuyorum. Yaptığım salata, salata değil resmen ilaç niyetine şifa olacak nitelikte oluyor.
Salatanın yanında hangi yemeğin olacağı hiç sorun değil bu salata bana tek başına yetiyor zaten.
Afiyet bal, şeker olsun.
Turpsuz yaşayamam, son fotoğrafları 22 Ocak 2025 tarihinde çektim.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.