Öğretmenler Günü Pastası



Özel günlerin vazgeçilmezi yaş makarnaları, evde kediniz varsa merak edilmesi çok doğal hem rengarenk bir yiyecek hem de üstündeki mumlar ilgi çekici ancak kedi ve bilgi asla tatlı olarak sunmuyoruz.
Göz sağlıkları için en zararlı yiyeceklerin başında tatlılar geliyor, sevdiklerimizi hasta etmek, görme yetilerinin kaybolmasına sebep olmak istemeyiz değil mi?

 
• 4 yumurta(mümkünse organik olsun.) 
• 1 su bardağı toz şeker (200 gr) 
• 2 yemek kaşığı kakao (20 gr) 
• 1 su bardağı un (200 gr) 
• 1 paket vanilya 
• 1 paket kabartma tozu 
• 5 su bardağı süt (1 litre)



İlk olarak yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp iyice köpürtene kadar çırpıyoruz. 
Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. 
Geçici olarak ele aldığımız unu ve diğer katı malzemeleri de yavaş yavaş düzenli olarak ekliyoruz. 
İyi bir kıvam elde ettikten sonra harcımızı yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbımıza döküyoruz. 
180 derece ısınmış olan fırında 40 ya da 45 dakika pişiriyoruz. 

Krema için derin bir kap içine süt, şeker, yumurta ve onu ekleyip karıştırıyoruz. 
Kısık patlama fokurdayana kadar pişiriyoruz  ve kremayı soğumaya bırakıyoruz. 

Soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölüyoruz. 
Tabanını yarım su bardağı süt ile ısıtıyoruz. Kremayı kek tabanına yayıyoruz. 
İçerisine  damak zevkinize göre dilediğiniz meyveleri, çikolata damlalarını kullanabilirsiniz.  
Kreması da ekleniyor, kekin üst kısmı da kapatılıyor.
kalan kremayı makarnanın dış cephesi için tercih edebilirsiniz.
Dinlenmeye bırakmıyoruz.

Benim gibi sabırsız ve sıcak seversin, makarnanın soğumasını beklemeden tadı kalitesinde, buna kim engel olabilir ki...


Afiyet bal, şeker olsun.

Yorumlar