Mantar yüzünden zehirlenen insanlar olduğunu duymuşsunuzdur. Kültür mantarı haricindeki mantarı yemeği asla göze alamam. İki lokma yemek için zehirlenmenin alemi yok diye düşünenlerdenim. Fırında mantar ve mangalda mantar favorimdir, kokusu ve lezzeti tarif edilemez.
Mantar sote olarak tüketmeyi tercih edenler için bugün leziz bir mantar yapalım.
Mantar
Kaşar
Salça
Yağ
Baharatlar; tuz, zencefil, karabiber, kırmızı pul biber
Yapılışı:
Mantarları yıkayıp küçük parçalar halinde doğruyoruz.
Tavaya koyduğumuz yağı kızdırıp salçayı iyice karıştırıyoruz.
Mantarları ekleyip salçayı yedirdikten sonra suyunu, kaşarını ve baharatlarını ekliyoruz.
Kısık ateşte pişmesini beklerken arada karıştırıyoruz.
Afiyet bal, şeker olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.