Kara ya da Mor Lahana Salatası Tarifi

 


Yemeklerin yanında olmazsa olmazdır salatalar. Alı, moru, kırmızısı ile yemek masasının en renkli görüntüsüne sahip salatanın hakkını vermek lazım. Hazmı kolaylaştırıp, iştah açması nedeniyle yoğurt yerine salata ilk tercihimiz olur. Sebzeleri mevsiminde tüketmek beden sağlığımız için çok değerlidir.
Her mevsimin kendine özgü renklendirici lezzetleri vardır, bir de organik sebzeleri tüketebilirsek bizden daha şanslısı olamaz. 
Mor lahana 
Tuz, şeker, sirke, limon 
Zeytinyağı isterseniz havuç, turp ya da mısır da yapabilirsiniz. 
Mor lahanaları derin bir yapıların içerisine alınır. 
İyice yıkandıktan sonra ince uzun şekilde doğranır. 
Üzerine tuz ve şeker ekleyerek iyice yoğrulur. 
Suyunu bırakıp yumuşayana kadar lahanalara sirke ve zeytinyağı ekleyerek karıştırın. 
Servis tabaklarına koyduktan sonra üzerine rendelenmiş turp ya da havuç koyabilirsiniz. 
Biraz daha fazla süslemek isterseniz haşlanmış mısır da ekleyebilirsiniz. Ben limonsuz yapamam diyenler limon eklemeyi unutmasın.
Afiyet bal, şeker olsun.

Yorumlar