Ispanak Yemeği Tarifi

 


Sağlıklı beslenmek isteyenlerin yiyecekleri arasında ıspanak her zaman listenin başında yer alır ve bu ilgiyi de hak eder. Pirinç kullanarak yemeğini de tüketebilirsiniz benim tercihim ıspanağı yumurta ile kavuşturmak oluyor çünkü ıspanağı kahvaltıda tüketiyorum. Kahvaltının Şahı ise yumurtadır ne yaparsam yapayım üzerine mutlaka organik, çok gezen ve akşam olunca evinin yolunu bulan tavuğun yumurtasıdır.


Pazar ya da marketten ıspanak alıp yıkamak bana zor geldiğinden genellikle dondurulmuş ıspanak tüketiyorum ama siz benim yaptığım gibi yapmayın, imkanınız ve sabrınız varsa organik halde alıp hemen tüketmeyi tercih edin.


Ispanak
Soğan, 
Salça
Tereyağı
Baharatlar; kaya tuzu, zencefil, karabiber, kırmızı pul biber
Yumurta
2 bardak su


Ispanağı iyice yıkıyor ve istediğimiz ölçüde doğruyoruz.
Soğanı da küçük parçalar olacak şekilde doğrayıp bir tabakta hazır hale getiriyoruz.
Tereyağını tavamıza koyup eritip, soğanlarımızı ekliyoruz.
Önceden kase içinde az su ile kıvam verdiğimiz salçamızı da ilave ediyoruz.
Tercih ettiğiniz baharatları ilave edip 2 su bardağı suyu ekliyor ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişmesini bekliyoruz.
Ispanağın piştiğini düşündüğümüzde üzerine dilediğiniz kadar yumurta kırıp yumurtanın da pişmesini sağlıyor ve ocağı kapatıyoruz.
10 Dakika dinlenmesine izin veriyor ve ardından servis ediyoruz.
Afiyet bal, şeker olsun.


Yorumlar