Domates Salatası Tarifi



Yemeklerin yanında vazgeçilmez olan salata bir sanat eseridir. Bence salata olmazsa yemeği zor yerim sırf salatanın varlığı ile iştahım açılıyor ve yemek yemek keyifli bir hal alıyor.

Bir de insanın kendi ürettiği yeşilliklerde salata yapmasının tadı tarif edilmez. Saksıda bile büyütebilirsiniz, insan ne isterse onu yapabilecek güce ve düşünceye sahiptir.

Malzemeler:

  • 4-5 adet olgun domates
  • 1 büyük salatalık veya 2 küçük salatalık
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1/4 demet taze maydanoz
  • 1/4 demet taze nane (isteğe bağlı)
  • 3 yemek yağı yağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu veya elma sirkesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zencefil
  • Sumak

Hazırlık:

  1. Domatesleri yıkayın ve orta büyüklükte tutun. Salatalığı yıkayın ve küçük küçük dilimleyin veya istediğiniz şekilde kullanın. Kırmızı soğan ince dilimler halinde kesilir.

  2. Taze maydanoz ve nane yapraklarını iyice yıkayın ve ince doğrayın.

  3. Büyük bir salata kasesine doğradığınız domatesleri, salatalıkları, kırmızı soğanı ve taze otları ekleyin.

  4. Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu veya elma sirkesi, tuz ve ekleyeceğiniz baharatlardan bir sos hazırlayın.

  5. Hazırladığınız sosu domates salatasının üzerine dökün.

  6. Salatayı servis tabağına alın ve genel olarak ekstra taze bitkilerle süsleyin.

  7. Domates salatanızı hemen servis yapın veya bir süre dinlendirip soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Bu nefis domates salatası, ana yemeklerin yanında veya tek seferde hafif bir öğün olarak servis yapılabilir.



Afiyet bal, şeker olsun.

Yorumlar