Bamyayı etli de yapabilirsiniz ancak o kadar lezzetli ki etsiz pişirilse de tadından hiç ödün vermez. Mevsiminde yemek sağlık açısından çok önemlidir. Günümüzde her bitkiyi 4 mevsim yiyebiliyoruz ama sağlıklı olan gerçek mevsiminde yemektir. Uzmanlar bu konuda çok uyarıyor, mevsiminde yemediklerinin vücudunuza fayda sağlamaz diyorlar. Bizler de şartları zorlamasak iyi olur.
Bamyayı ipe dizerek kurutup tüketenler de var ya da dondurulmuş gıdalar arasında dolaplarda yerini alıyor. Dondurulmuş olanların içine en büyük olanları koyduklarını fark etmelisiniz. Bence bamya biraz küçük olmalı sanki o zaman daha leziz oluyor diye düşünüyorum.
Malzemeler:
Bamya
Soğan
Zeytinyağı ya da tereyağı
Salça
Baharatlar
Yapılışı:
Yağı tencerede ısıtıp, küp şeklinde hazırladığınız soğanı ekleyip kızarana kadar karıştırın. Salçayı ekleyerek iyice harmanlayın ve önceden yıkayıp hazırladığınız bamyayı ekleyin. Bamyaların üzeri örtülecek kadar suyu ve tercih ettiğiniz baharatları da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Bamyanın piştiğine emin olunca üzerine limon sıkın, sümüklü olmasın derler.
Afiyet bal, seker olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak ve siteye üye olmak isteyenler, Gmail hesabı ile siteye üye olabilir, Sitede yorum bölümünde, “yorumlama biçimi” yazan butondan “Google hesabı” yazanı seçerek yorumunuzu yazabilirsiniz.